Pozwolcie, ze ja zaczne ten temacik...Mialy byc sprawy biezace no to beda:) Doszly do mnie ostatnio informacje nie powiem z jakiego zrodla(nie to zebym wczoraj na odprawie hufca byla) o takim konkursiku historycznym. Organizuje go muzeum historyczne w Warszawie. Polega on na tym ze dana ekipa ( w tym wypadku 5 konkretnych osob ktore by sie podjely oczywiscie z pomoca calej reszty) ma za zadanie przygotowac prezentacje na temat wybranej postaci historycznej, ktora swoimi dzialaniami wplynela na losy Polski. Postac musi byc z okresu I wojny ¶wiatowej..Trzeba nagromadzic troszki cytatow tekstow zrodlowych, zdjec i innych fajnych rzeczy. Mysle, ze fajnie by bylo gdybysmy sie tego podjeli. Pomyslow nam na pewno nie zabraknie i talentow takze wydaje mi sie, ze moglibysmy stworzyc cos na prawde oryginalnego. To jest tez super pomysl na zbiorke druzyny czy dzialania w zastepach.A przy okazji "polizalibysmy" troszki patriotyzmu i wiedzy. Zwlaszcza jakbysmy ubrali to w zabawe. A wiecie, ze to wychodzi nam najlepiej:D Takze czekam na odp co sadzicie ..No i oczywiscie na ewentualne propozycje najpierw co do bohatera i na chetnych do dzialan of course.
Cos mi sie wydaje,ze to moja ulubiona kategoria bedzie;> Moj zywiol:P
no nie... nie mog± zrobiæ jakiego¶ konkursu z bio? co¶ w stylu.. jaki by³ wpy³ wytworzenia ³agewki pylkowej w ewolucji ro¶lin nasiennych na l±dzie czy co¶ ja historii prawie nie umiem:(
Ale piszê siê na ten konkurs^^ A co!
Moga byæ poeci? bo K. K. Baczynski, kolumbowie i te sprawy, zagrzewanie do walki, tyrteizm ble ble no i w czasie wojny tworzy³ przecie¿ - dosyæ oryginalnie;). No i bardzo go lubie:)
[b]Tylko w³a¶nie Martynko temat dotyczy I Wojny ¦wiatowej...Wiem wiem z II to by¶my nie mieli problemu...naszego Ponurego bysmy mogli opisaæ...Nom ale my¶lcie myslcie.. A co¶ biologicznego pewnie ze wtracimy:D[/b]
Ostatnio edytowany przez Nins ;> (2007-02-07 23:36:57)
Hehe huba Hubal jedno i to samo w sumie to spoko pomys³ £ajzy chyba sporo o nim wiedzi±
heheh no trochê wiedz±... a raczej wiedzia³y ja tam nie mam g³owy do historii tak jak i Martynka wola³abym jaki¶ konkurs biologiczny
no ot ja moge zorganizowac biologiczny g³ówna nagroda to manekim Pyta na 15 minut z opcj± pokazywania zeber:)) wpisowe to 7z³ zg³oszenia przyjmuje do 22.02.2007 liczba miejsc ograniczona:)
dam Ci kody to jakos pojdzie w koncu ja jestem Jury:)) no i moze jeszcze kogos wciagne do Jury
no dobra og³aszam oficjalny squad juryt w squadzie: przewodnicz±cy komisji-Pyta i Wielka pani z Jury-Izulek
a ja nie chce byc w jury! chcê byæ zawodnikiem:D Kingula, idziemy kupic zgrzewke masla roslinnego? T± sytuacje mozna wykorzystac i Pytê zdestylowac^^ no dobra, ale jaki zakres tego konkursu, hêê?
<tak w ogole, to niezle spamujemy na tym forum >