Kingula to nie tylko na KSMie ...wszedzie tak jest...malo jest ludzi, ktorzy szanuja zwierzeta..a jeszcze mniej jest takich, ktorzy je kochaja..smutne, ale prawdziwe
Z kotk± ju¿ wszystko w porz±dkiu troszkê jeszce kuleje ale ju¿ jest coraz lepiej... pozosta³ jej tylko wygolony ty³eczek nom tylko lipa, ¿e znów wróci³a pod blok
hmmm.. wiecie co. nie kochac zwierza to jak nienawidziec samego siebie. Jestesmy najwyzszymi ssakami, tak tak.. ale zeby stac sie najwyzszymi, musilismy przejsc dluuug± droge ewolucji!! przeciez glowe mamy po oblencach, a symetrie dwuboczna po plazincach!!! gdyby nie te ohydne robale, robilibysmy kupy buzia i wygladalibysmy jak parzyde³kowce z symetria promienista! i potem nasze uklady, narzady, konczyny itp... wszytsko od tych zwierzat, ktore teraz s± zabijane, deptane, topione i kto wie co jeszcze.
ludzie komplenie nie maja serca i wyobrazni:(
Martynko jaki wyk³ad heh kupê buzi± lol
Tak, ja ca³kowicie popieram Twoje zdanie. Ludzie s± tak zapatrzeni w siebie, tacy zarozumiali i egoistyczni, ¿e az trudno sobie to wyobraziæ. Uwa¿aj± siê za nadistoty... a w rzeczywisto¶ci wiele siê nie ró¿ni±. Mówi±,¿e tylko Homo sapiens sapien my¶li racjonalnie, odró¿nia dorbo od z³a (hmmm ja s±dze,m¿e z tym mamy najwiêkszy problem). Tak siê chlubi±,ze oprócz opieki nad m³odymi tylko ludzie przejmuj± opiekê nad starszymi i s³abymi osobnikami. A wystarczy przyjrzec siê delfinom. Doros³e i sinle osobniki pomagaj± staremu podp³yn±æ do powierzchni,zêby móg³ oddychaæ. Holuj± go jak ludzie ratuj±cy drugiego cz³owieka kiedy siê topi.
S±dze,ze ludzie, gdyby bardziej poznali ¶wiat zwierz±t... wiele mogliby siê o sobie nauczyæ... i dostrzec jak ma³o ró¿nic miêdzy nami...
Nom i kotka teraz prawdopodobnie ma operacjê... albo ju¿ w³asnie skoñczyli martwe kociêta bêd± usuniête wraz z macic± ... a mia³o byc tak piêknie...
Ojej....niedobrze...a teraz co z nia??
Teraz ju¿ jest dobrze. Kotka jest u s±siadki, raczej ju¿ na sta³e. Szwy bêdzie mia³a ¶ci±gane we czwartek. Mia³a trzy kociêta, jedno sama urodzi³a juz martwe... reszta zosta³± usuniêta wraz z macica. Koszt sterylizacji pokry³ TOZ.
Sprawa zkoñczona. Kociczka we czwartek mia³a zdjête szwy, zosta³a odpchlona i dosta³a tabletki na odrobaczenie. Pani, która j± wziê³a nazwa³a j± Kasia hehe.Tak wiêc Kasia spyia sobie teraz w oszyczku z poduszeczk±. mA kochaj±cy dom i ciepe³ko.
DZIÊKUJEMY Z MA¦LAN¡ WAM ZA POMOC!!! Jeste¶my ogromne wdzieczne... a przede wszystkim wdzieczna jest kocica, której bezdyskusyjnie uratowali¶my zycie. Jeszcze raz dziekujê
Ojej ciesze sie strasznie:D I mam nadzieje, ze bedzie wynikac wiecej takich spontanicnych akcji bo przeciez my wlasnie od takich spraw jestesmy:) JA tez dziekuje wszystkim:)
I ja dziêkujê :> serio ¶wietne to by³o, nie s±dzi³am,ze ta sprawa siê tak pozytywnie zakoñczy. Teraz ta kotka ¿yje sobie ponad rok w spokojnym domu... a dawno by w±cha³a kwiatki od spodu.