Uwaga uwaga, na odprawie dru¿yny, dnia 13 maja roku pañskiego 2007, zosta³a wysuniêta propozycja stworzenia Kadry Kszta³c±cej, czyli zespo³u ludzi, którzy bêd± odpowiedzialni za kszta³cenie (wow;p). Bêd± oni nadzorowali nasz± edukacjê harcersk± i robili wszytsko, aby ulepszyc nasze umiejêtno¶ci, a tak¿e je wzbogaciæ o nowe. Ich zadaniem bêdzie zatem organizowanie przeró¿nych kursów, których tematyka bêdzie oscylowa³a jak i wokó³ naszej organizacji, czyli ZHP, jak równie¿ wokó³ spraw codziennych, zabawnych, praktycznych, rekreacyjnych itp itd (np. kurs robienia nale¶ników, kurs pionierki, kurs mistrzowski w Pici-polo <-czy jak tam nazywa³a siê ta dziwna gra wymy¶lona przez druha zwanego Pyt±;p). W sk³ad KK bêdzie wchodzi³ zastêp naszych dru¿ynowych Zlepków pod wodz± Wodza, czyli druhny Ewy znanej jako Hela:)
No tooo... tutaj jest miejsce na Wasze opinie na ten temat i propozycje co do tematyki kursów
PS Ja chcê kurs pieczenia "Babeczek Niny"
Ostatnio edytowany przez Martynka (2007-05-13 15:46:43)
Jak najbardziej popieram pomys³. My¶lê, ¿e mozemy na tym baaaardzo duzo skorzystac..Ja swoja pierwsza propozycjê ju¿ wyrazi³am,a mianowicie stworzenie przez nasz zespó³ kszta³c±cy skryptów z technik harcerskich (takie ma³e pakieciki wiedzy niezbêdnej dla cz³onków naszej druzyny, ktore na pewno przydadza sie chocby na obozie). Takze przewodnicz±ca zespolu - dh Ewe prosze o skrupulatne notowanie wszystkich pomys³ów (a mam nadzieje ze bedzie ich duuzo) no i oczywiscie z calym zespolem o jak najszybsze wcielanie ich w zycie:)
Mysle, ze jednym z glownych zadan zespolu powinna byc pomoc dydaktyczna:P dla zastepow..Pomyslcie w jakiej formie mozecie to zorganizowac..A moze fajnie by bylo jezeli kazda osoba z zespolu specjalizowalaby sie w jednej dziedzinie?? Zastepy moglyby "wypozyczac" Was na zbiorki...
¯ycze owocnych przemyslen i wspolpracy:)
mnie siê ten pomys³ ogólnie szalenie podoba, bo wszyscy na tym skorzystamy, ja juz teraz proponuje przyspieszony kurs rosyjskiego:P i w ogóle to tez dobre jets,¿e jak jacy¶ nasi znajomi co¶ potrafi± fajnego to ich te¿ mozna zaprosic!
To jak nasza kadro ksztalcaca?? Jakiesik kroki juz poczynione??:)Co by sie na rozmowach nie zakonczylo..JA proponuje zebyscie porozmawialy,ustalily strategie dzialania i moze waszym pierwszym zadaniem bedzie przygotowanie skryptow na oboz??A w trakcie obozu ustalicie sobie reszte szczegolowo ....
Tak tak powolalam Was na okres probny w ostatnim rozkazie:) Teraz tylko pozostalo dzialac..to powodzenia:)