Uwaga uwaga, na odprawie drużyny, dnia 13 maja roku pańskiego 2007, została wysunięta propozycja stworzenia Kadry Kształcącej, czyli zespołu ludzi, którzy będą odpowiedzialni za kształcenie (wow;p). Będą oni nadzorowali naszą edukację harcerską i robili wszytsko, aby ulepszyc nasze umiejętności, a także je wzbogacić o nowe. Ich zadaniem będzie zatem organizowanie przeróżnych kursów, których tematyka będzie oscylowała jak i wokół naszej organizacji, czyli ZHP, jak również wokół spraw codziennych, zabawnych, praktycznych, rekreacyjnych itp itd (np. kurs robienia naleśników, kurs pionierki, kurs mistrzowski w Pici-polo <-czy jak tam nazywała się ta dziwna gra wymyślona przez druha zwanego Pytą;p). W skład KK będzie wchodził zastęp naszych drużynowych Zlepków pod wodzą Wodza, czyli druhny Ewy znanej jako Hela:)
No tooo... tutaj jest miejsce na Wasze opinie na ten temat i propozycje co do tematyki kursów
PS Ja chcę kurs pieczenia "Babeczek Niny"
Ostatnio edytowany przez Martynka (2007-05-13 15:46:43)
Jak najbardziej popieram pomysł. Myślę, że mozemy na tym baaaardzo duzo skorzystac..Ja swoja pierwsza propozycję już wyraziłam,a mianowicie stworzenie przez nasz zespół kształcący skryptów z technik harcerskich (takie małe pakieciki wiedzy niezbędnej dla członków naszej druzyny, ktore na pewno przydadza sie chocby na obozie). Takze przewodnicząca zespolu - dh Ewe prosze o skrupulatne notowanie wszystkich pomysłów (a mam nadzieje ze bedzie ich duuzo) no i oczywiscie z calym zespolem o jak najszybsze wcielanie ich w zycie:)
Mysle, ze jednym z glownych zadan zespolu powinna byc pomoc dydaktyczna:P dla zastepow..Pomyslcie w jakiej formie mozecie to zorganizowac..A moze fajnie by bylo jezeli kazda osoba z zespolu specjalizowalaby sie w jednej dziedzinie?? Zastepy moglyby "wypozyczac" Was na zbiorki...
Życze owocnych przemyslen i wspolpracy:)
mnie się ten pomysł ogólnie szalenie podoba, bo wszyscy na tym skorzystamy, ja juz teraz proponuje przyspieszony kurs rosyjskiego:P i w ogóle to tez dobre jets,że jak jacyś nasi znajomi coś potrafią fajnego to ich też mozna zaprosic!
To jak nasza kadro ksztalcaca?? Jakiesik kroki juz poczynione??:)Co by sie na rozmowach nie zakonczylo..JA proponuje zebyscie porozmawialy,ustalily strategie dzialania i moze waszym pierwszym zadaniem bedzie przygotowanie skryptow na oboz??A w trakcie obozu ustalicie sobie reszte szczegolowo ....
Tak tak powolalam Was na okres probny w ostatnim rozkazie:) Teraz tylko pozostalo dzialac..to powodzenia:)